Genel Haberler
31.01.2024

Türkiye’nin Ay Görevinin 2. Bilimsel Çalışma Ekibi Toplantısı Üniversitemiz Kampüsünde Devam Ediyor

TÜBİTAK-UZAY’ın yürütmekte olduğu Ay Araştırma Programının birinci etabı AYAP-1 çerçevesinde gerçekleştirilen 2. Bilimsel Çalışma Ekibi Toplantısı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Rahmi Er, TUA Uzay Sistemleri ve Araçları Daire Başkanı Ali Baygeldi ve TÜBİTAK-UZAY Enstitü Müdürü Mehmet Nefes’in açılış konuşmaları ile başladı. Takip eden oturumlar başta üç bilimsel görev yükünün lider araştırmacıları olan İsveç Uzay Fiziği Enstitüsünden Stas Barabash ve Manabu Shimoyama, Belçika Kraliyet Gözlemevinden Özgür Karatekin ve Ping Zhu, IRADETS’ten Behçet Alpat tarafından yapılan sunumlar olmak üzere toplamda 10 bilimsel konuşma ile devam etti.